Recensie NBD Biblion

NBD Biblion helpt alle bibliotheken in Nederland bij de aanschaf van nieuw verschenen boeken, want ook in de bieb wil je natuurlijk de nieuwste boeken kunnen lenen. NBD Biblion heeft Het EmotieBoek gevraagd een leesboek op te sturen, om te kunnen beoordelen of Daantje het Vulkaantje geschikt is voor de Nederlandse bibliotheken en zij schreven de volgende recensie:

“Daantje het Vulkaantje woont samen met zijn vriendjes op Emotie-eiland. Daantje vertelt over de vier emoties: verdriet, blijdschap, angst en boosheid. Hij vindt het niet altijd leuk om boos, bang of verdrietig te zijn, maar hij is er wel heel goed in. Daantje weet soms niet welke emotie hij voelt. Hij doet dan boos, maar van binnen zijn zijn emoties in de war. Daantje legt uit dat hij lava in zijn buik heeft. Als er iets gebeurt wat hij spannend of niet leuk vindt, gaat zijn lava in vijf stapjes omhoog en uiteindelijk ontploft hij. Doel van het boek is het praten over emoties te stimuleren om zo tot acceptatie van alle emoties te komen. Steeds worden er vragen aan de lezer gesteld: Wat maakt jou verdrietig? Wat doe jij dan? In het vierkante boek geeft de auteur psychomotorisch therapeut handvatten om samen met het kind over emoties te praten en is dan ook als voorleesboek zeer geschikt voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. Op elke dubbele bladzijde staat een paginagrote illustratie in heldere kleuren (eenvoudig, helder, lief en grappig) met daarbij een tekst in grote letters. De figuur Beer lijkt vooral in het leven te zijn geroepen om de emoties ook in lichaamstaal te tonen. Bij het boek verschenen een werkboek en kwartetspel*. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.” – V. Hoondert

Wij hopen dat alle bibliotheken enthousiast zijn geworden en één of meerdere exemplaren in hun assortiment gaan opnemen. Door dit te doen helpen zij ons met onze missie: alle gezinnen in Nederland inspireren en motiveren om emoties op een fijne en leuke manier bespreekbaar te maken!

Bezoek jij binnenkort jouw lokale bibliotheek, vergeet dan niet te vragen of jij Daantje het Vulkaantje kunt lenen, want wie weet ben jij de eerste die Daantje mee naar huis neemt!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *