Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar!

Met deze nieuwe campagne wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het onderwerp depressie bespreekbaar maken.

Gisteren is de campagne gestart met het hijsen van de ‘Hey-vlag’ op een middelbare school Het Segbroek College. Het Jeugdjournaal was erbij, bekijk het filmpje op Facebook.

Met de landelijke aandacht die er zal zijn voor het onderwerp depressie, zal er ook aandacht zijn voor hoe je je voelt. Je somber voelen betekent namelijk niet meteen dat je een depressie hebt, maar het is wel belangrijk dat, ook als je geen depressie hebt, jij je gevoelens bespreekbaar maakt. Zo kan je elkaar helpen, want ook al zijn we het liefst de hele dag blij, ook de andere emoties horen erbij.

Aan wie vraag jij vandaag: “Hey, hoe voel jij je vandaag?”.

Nieuwsgierig naar de campagne: Neem een kijkje op heyhelpt.nl

2 gedachten over “Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar!

    1. Goedenavond Ria, bedankt voor je reactie, fijn om te zien dat je jouw depressie bespreekbaar maakt. Wat vervelend om te lezen dat je al zo lang depressief bent en gedachten hebt om uit het leven te stappen. Ik hoop dat je jouw gevoelens ook met jouw familie bespreekbaar maakt, zodat zij en eventueel een proffesional passende hulp kunnen bieden. Zelf ben ik psychomotorisch therapeut en werk ik met name met kinderen en jongeren en mensen met een licht verstandelijke beperking. Depressie bij volwassenen is niet mijn specialisme, maar als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen, hoor ik dat graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *