Het EmotieBoek bij de drukker!

Gisterochtend was het dan eindelijk zover! De inhoud van Daantje het Vulkaantje (het leesboek) is gedrukt bij drukkerij Wilco in Amersfoort. En ik mocht hier getuige van zijn!

De rondleiding kreeg ik van Edwin Wensink, iemand met al veel ervaring in de boekdrukkunst. We begonnen bij de pers waar de inhoud van het leesboek werd gedrukt. Dit vond ik echt onwijs gaaf: een kijkje achter de schermen terwijl je eigen boek wordt gedrukt, stiekem had ik hierop gehoopt, maar dat het ook écht ging lukken had ik niet verwacht.

Na een kijkje bij deze drukpers heeft Edwin mij de rest van de drukkerij laten zien. Ik heb alle stappen van het productieproces mogen bekijken, van het maken van de lichtgevoelige platen tot aan het maken van de kaft en het compleet maken van de boeken.

De komende dagen zal ook de kaft van Het EmotieBoek gedrukt worden. Daarna zullen beide delen, de inhoud én de kaft, worden samengevoegd en zullen de boeken, na een laatste check, verstuurd worden. Dan zal het boek écht af zijn!

Ik vond de rondleiding door de drukkerij erg interessant en ik vond het echt onwijs tof om mijn eigen boek in productie te zien. Ik kijk vanaf vandaag toch wel een beetje anders naar de boeken om mij heen, nu ik weet hoe ze gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *